Jag gjorde denna smörgåstårta med min mormor förra våren - och det var en succé. Eftersom jag har inte postat varken receptet eller bild på mina tidigare matblogg, så kommer den här nu.
Festligt!
Ingredienser
- 12 skivor längdskuret vitt formbröd
- 2 burkar tonfisk
- 1 1/2 dl majonnäs
- 2 dk creme fraiche
- 2 msk chilisås
- 2 msk svensk senap
- salt, peppar
- 1 tub böcklingkräm
- 3 hårdkokta ägg
- 1 liten nypa färsk dill
- 2 dl majonnäs
- 10 skivor rökt lax
- 750 g skalade räkor
- 1-3 kiwifrukter
- cocktailtomater
- 3-4 hårdkokta ägg
- gurka
- persilja, dill
Lägg tre brödskivor som botten till tårtan, och bred hälften av tonfiskröran på skivorna. Täck sedan med tre nya skivor bröd, på andra ledden.
Bred böcklingkrämen över brödet. Skala och hacka äggen - fördela dem sedan övanpå krämen. Klipp över lite dill. Täck återigen med tre nya skivor bröd, parallellt med de första.
Bred resterande tonfiskröran över. Täck sedan med de tre sista brödskivorna parallellt med andra lagret. Putsa kanterna. Bred majonnäs runtom och över hela tårtan. Garnera.
No comments:
Post a Comment