Sunday, March 4, 2007

Smörgåstårta

Jag gjorde denna smörgåstårta med min mormor förra våren - och det var en succé. Eftersom jag har inte postat varken receptet eller bild på mina tidigare matblogg, så kommer den här nu.
Festligt!


Ingredienser

  • 12 skivor längdskuret vitt formbröd
Fyllning 1+3:
  • 2 burkar tonfisk
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 2 dk creme fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk svensk senap
  • salt, peppar
Fyllning 2:
  • 1 tub böcklingkräm
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 liten nypa färsk dill
Garnering:
  • 2 dl majonnäs
  • 10 skivor rökt lax
  • 750 g skalade räkor
  • 1-3 kiwifrukter
  • cocktailtomater
  • 3-4 hårdkokta ägg
  • gurka
  • persilja, dill
Låt tonfisken rinna av, och smula sedan den sönder. Blanda tonfisken med majonnäs, creme fraiche, chilisås och senap till fyllningen 1 och 3.

Lägg tre brödskivor som botten till tårtan, och bred hälften av tonfiskröran på skivorna. Täck sedan med tre nya skivor bröd, på andra ledden.

Bred böcklingkrämen över brödet. Skala och hacka äggen - fördela dem sedan övanpå krämen. Klipp över lite dill. Täck återigen med tre nya skivor bröd, parallellt med de första.

Bred resterande tonfiskröran över. Täck sedan med de tre sista brödskivorna parallellt med andra lagret. Putsa kanterna. Bred majonnäs runtom och över hela tårtan. Garnera.

No comments: