Thursday, July 19, 2007

Bakad tomat

Vi fick tomat från vår trädgård några dagar sedan, och därför passade jag på att laga bakad tomat med fyllning.
Det var snabbt och enkelt att göra - och passar bra som en lätt lunch.


Ingredienser (2 pers)

  • 2 stora tomater
  • 1 dl finskivad okra
  • 0,5 dl mosade svarta kikärter
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk créme fraiche
  • salt och peppar
Skiva av toppen på tomaterna, så att de får en varsin hatt. Gräv ut köttet ur dem, så att de blir ihåliga men ändå stadiga.

Blanda tomatkrossen som du grävt ur tomaterna med okra, kikärter, vitlöksklyfta samt créme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Fyll tomaterna med röran, och sätt på hatten på varsin tomat.

Baka i ugnen, 200 grader i ca 15-20 minuter.

No comments: