Saturday, July 21, 2007

Indisk kycklingcurry

Några kvällar sedan, gjorde jag underbart kryddig kycklingcurry.
Rätten var uppskattad av lilla familjen, och absolut en av favoriterna i min recepthög.


Ingredienser

  • 2 stora kycklingfiléer
  • 4 msk vit vinäger
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk torkad malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2,5 tsk torkad mint
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl créme fraiche
Blanda och mixa vinäger, curry, ingefära, nejlika, kardemumma, mint, salt och vitlöksklyftorna i en mixer. Mixa tills det blir en fin och slät pasta.

Skiva kycklingfiléerna till fina bitar, och blanda med kryddpastan. Låt kycklingen marineras i kryddorna i ca 1 timme i kylskåp.

Stek kryddade kycklingen i en gryta med lite olja. Då kycklingen är väl stekt, tillsätt yoghurt och créme fraiche. Låt allting puttra ihop i några minuter.

Servera kyckligcurryn med kokt ris och grönsallad.


1 comment:

Anonymous said...

Ser riktigt gott ut!