Monday, July 23, 2007

Tzatziki

Till grillat idag, hade vi underbar tzatziki. Det passar till det mesta från grillen - och det får gärna vara med extra mycket vitlök!


Ingredienser

  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1/2 gurka
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
Riv yttersta lagret av gurkan, så att du inte får med kärnorna. Blanda med riven vitlök. Tillägg yoghurten, och smaka sedan av med lite salt.

Så enkelt, och så gott!

1 comment:

Anonymous said...

Jag har en bekant, en kvinna från Grekland som brukar hälsa på ibland. Hon gör sin Tsatsiki så här:

Halvera gurkan och gröp ur den vattniga kärnan.

Finhacka sedan gurkan istället för att riva den. Konsistensen blir då mycket bättre och man behöver eg inte dränera gurkan på vatten.

Till tjock grekisk/turkisk yoghurt och gurkan sätter hon hackad dill. I övrigt är det som det brukar vara, lite salt, kanske lite tabasco eller sambal oelek och naturligtvis vitlök.

Numera gör jag alltid min tsatsike efter den här modellen. Try it!
/Stefan