Tuesday, July 24, 2007

Tonfisk- och squashlasagne

Lasagne är alltid mycket gott och väl uppskattad.
Men för att göra maträtten lite annorlunda, valde jag att använda tonfisk istället för köttfärs, och göra den mer saftig med squash.



Ingredienser

  • lasagneplattor
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 6-10 st ansjovisfiléer i olja
  • 6-7 dl krossad tomat
  • 1 liten rödlök
  • 1 Poblano hot pepper
  • 1 gul squash
  • 2 dl rived ost
  • 0.5 dl creme fraiche
  • salt och peppar
  • basilika
Skär squashen i tunna skivor, och stek i en stekpanna med olja, salt och peppar. Stek tills de får lite färg.


Koka ihop en sås med tomatkross, tonfisk och finstrimlad ansjovis och rödlök. Krydda med salt och pepper, samt finhackad Poblano hot peppar. Om du inte har Poblano, så går nog en halv röd chili bra.

Bygg upp lasagnen i en smord ugnsform.
Börja och avsluta med lasagneplattor.
Avsluta med en creme fraiche blandat i riven ost.

Baka lasagnen i ugnen på 225 grader i ca 30-45 minuter.

No comments: