Thursday, December 31, 2009

Helgmat - traditionell julmat

Julens dagar kommer korfattad i form av nästan ätabara bilder:

Helgdagarna inleddes med den största chokladasken jag någonsins har sett!
Fazer's Stämning.
Det var riktig lyxchoklad som vi åt på ett par dagar - jag, min underbara pojkvän och våra vänner... en god kombination - samt kaffe.

Massor med goda praliner - kaffesmak, nötter, kola, mörk choklad, mint etc etc


Vad vore julhelgerna utan traditionella finska "joulutorttu"??


Julmaten serverades med svag öl... Perinne Kalja


Pappa hade ordnat julbord med skinka, lax, anka, röd kål, rosollisallad, rökt sik, ägg m.m


De traditionella lådorna; leverlåda, kålrotslåda och morotslåda. Kålrotslådan är min favorit!


Julskinkan var vacker - och god!


Riktig tårta till efterrätt!

1 comment:

Pia said...

Vad gott det såg ut!