Monday, July 23, 2007

BBQ ribs

Precis då vi hade satt fram grillen, så började det regna - efter en hel dag med otroligt vackert solväder!
Men, vi drog in grillen under ett tag - och till middag blev det BBQ ribs; grillad revbensspjäll.


Ingredienser

  • Revbensspjäll
  • 2 tsk Biffkrydda (blandning av salt, svart och röd peppar, dillfrön, korianderfrön, vitlök, paprika)
  • 1,2 dl ketchup
  • 1 msk Worcestershiresås
  • 2 msk råsocker
Blanda till marinaden; biffkrydda (jag använde Grill Mates Spicy Montreal Steak seasoning av McCormick), ketchup, Worcesterchiresås och råsocker.

Pensla marinaden ordentlingt på revbensspjällen. Låt spjällen marineras i ca 1 timme i kylskåp, innan grillning.

Grilla spjällen ca 15 minuter på vardera sida.

Skär upp spjällen, och servera med t ex kokt potatis, färsk gurksallad och tzatziki.

No comments: